Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας ευχαριστώ θερμά που επισκεφτήκατε το νέο μου blog. Η προσπάθεια μου αυτή έχει έναν και μοναδικό σκοπό την ενημέρωση. Αυτά που θα παρουσιάζω κατά καιρούς, αποτελούν τη δική μου αντίληψη γύρω από την τέχνη του μασάζ και για την πραγματικότητα που επικρατεί στην Ελλάδα και όχι μόνο. Τα κείμενα μου θα διαμορφώνονται με μοναδικά κριτήρια την αγάπη και τον σεβασμό μου για αυτό που ασκώ και επίσης διδάσκω, εδώ και αρκετά χρόνια τώρα.

Οι απόψεις που θα παρουσιάζω αποτελούν κυρίως απόσταγμα δικών μου εμπειριών και γνώσεων. Σε καμιά περίπτωση τα κείμενα που θα παρουσιάζω σε αυτό το blog δεν αποτελούν εκπαιδευτικό υλικό, δεν θα επιχειρήσω ποτέ να ισχυρισθώ κάτι τέτοιο. Τα κείμενα αυτά ωστόσο ελπίζω να φανούν χρήσιμα σε συνανθρώπους μας που σκοπεύουν κάποια στιγμή να ασχοληθούν με την όμορφη αυτή τέχνη, αλλά που για κάποιο λόγο ακόμα διστάζουν να κάνουν το πρώτο τους βήμα.

Επειδή πολλά ακούγονται γύρω από το μασάζ και μάλιστα πολλά από αυτά είναι και “εκ του πονηρού”, θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τις απόψεις μου με την ελπίδα πως θα μπορέσω να ξεδιαλύνω κάποιες παρεξηγήσεις ή και μύθους αν θέλετε. Θα προσπαθήσω να ανοίξω τον δρόμο κυρίως για τα νέα παιδιά που ενώ νιώθουν την ανάγκη να ασχοληθούν με το αντικείμενο, δεν το κάνουν διότι διστάζουν μιας που το τοπίο γι αυτούς είναι ακόμα θολό.

Για να καλύψω το κενό που αναφέρω παραπάνω, θα αναδημοσιεύω κατά καιρούς ίσως και άρθρα συναδέλφων (πάντα με την έγκριση τους ή με αναφορά στο όνομα τους), αλλά και ανθρώπων που βλέπουν το θέμα μας μέσα από μια επιστημονική ματιά. Κάποια από αυτά τα άρθρα που θα αναδημοσιεύω, θα είναι μεν μεταφρασμένα ωστόσο θα είναι και σαφώς επηρεασμένα από μια άλλη κοινωνική και πολιτισμική οπτική γωνία.

Σε ότι αφορά τα δικά μου κείμενα, θα δείτε αυτό το γραφικό στο τέλος κάθε σελίδας. Το γραφικό αυτό (Creative Commons) αποτελεί λογότυπο ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος προσπαθεί να βάλει μια τάξη σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο Ίντερνετ.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

Αυτό το σήμα σημαίνει πως μπορείτε ελεύθερα να αντιγράφετε, να διανέμετε και να αναδημοσιεύετε τα κείμενα μου σε άλλους ιστοχώρους, με την προϋπόθεση όμως:

“Ότι θα κάνετε αναφορά στον δημιουργό (Γεώργιο Κουν), τοποθετώντας υποχρεωτικά ένα «σύνδεσμο» (link) στο αρχικό άρθρο ή στη κεντρική μας σελίδα (MASSAGE SEMINARS by George Khun).” Ωστόσο η χρήση των κειμένων του δημιουργού ΔΕΝ μπορεί να γίνει από τρίτους για “εμπορικούς σκοπούς”.

Με τα λιγοστά μέσα που διαθέτω και τον ελάχιστο χρόνο που αναγκαστικά θα κλέβω από την προσωπική μου ζωή, θα προσπαθήσω μέσα από την ειλικρινή έκφραση της ψυχής μου να ξεκαθαρίσω όσο καλλίτερα μπορώ κάποια σημαντικά θέματα πάνω στο αντικείμενο μας. Κάποια από αυτά τα θέματα δυστυχώς αμαυρώνουν τη δική μου προσπάθεια, αλλά και τη προσπάθεια πολλών συναδέλφων μας που δίνουν καθημερινό αγώνα να εκπαιδεύσουν και να προσφέρουν σε όλους και όλες εσάς, υπηρεσίες μασάζ υψηλού επιπέδου. Ελπίζω λοιπόν πως η δική μου μικρή συμβολή θα προσφέρει ένα μικρό λιθαράκι στο να γίνει το τοπίο λίγο πιο ξεκάθαρο.

Όλες οι ενότητες θα είναι καθαρά ενημερωτικές και οι πιο πολλές θα έχουν τη δική μου προσωπική υπογραφή. Αυτές οι ενότητες (στο συγκεκριμένο ιστοχώρο) δεν θα επιδέχονται παραπέρα επεξεργασία από τρίτους, συνεπώς το Blog αυτό δεν θα έχει τον κλασικό “ανοιχτό” χαρακτήρα και δεν θα υπάρχει έτσι η δυνατότητα για να αφήνετε τα δικά σας σχόλια. Ο λόγος είναι απλός, απλά δεν διαθέτω τον απαιτούμενο χρόνο για να έχω «ανοιχτούς» διαλόγους με τον καθένα από εσάς (αν και θα το ήθελα πάρα πολύ). Συστάσεις και παρατηρήσεις όμως θα δέχομαι, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσετε την κλασική οδό της επίσημης επικοινωνίας, είτε μέσο αποστολής email, είτε μέσο της φόρμας επικοινωνίας μας.

Φιλικά,

Γιώργος Κουν

MASSAGE THERAPISTS – ATHENS, GREECE

MASSAGE-SEMINARS.COM

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.