Ανατρέχοντας στην παιδική μας ηλικία, εύκολα μπορούμε να θυμηθούμε σκηνές από το παρελθόν, όπου κάποιο αγαπημένο πρόσωπο έσπευδε να καταπραΰνει τον πόνο μας μετά από ένα επιπόλαιο μικροτραυματισμό. Όλοι θυμούμαστε την θετική επίδραση που είχε επάνω μας ένα απαλό άγγιγμα και μόνο.

Φανταστείτε λοιπόν τι επίδραση θα έχει στο ανθρώπινο σώμα, ένα εξειδικευμένο είδος αγγίγματος όπως είναι το μασάζ. Φανταστείτε ποιά μπορεί να είναι τα οφέλη της απαλής ή και δυνατής ζύμωσης διάφορων μυϊκών ομάδων, σε συνδυασμό καμιά φορά με διατάσεις ή και με χρήση αιθέριων ελαίων.

 

couple-500x312

Είναι πολύ εύκολο να βρείτε πληροφορίες σχετικές με τα οφέλη του μασάζ. Ακόμα και με μια απλή αναζήτηση στο Ίντερνετ. Τα πιο χαρακτηριστικά οφέλη για τον άνθρωπο, είναι τα παρακάτω:

Το Μασάζ,

* καταπραΰνει τον πόνο και γαληνεύει το σώμα και το πνεύμα, καταπολεμά το στρες (ενεργοποίηση παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος)

* ελαττώνει ή διώχνει εντελώς τον σωματικό πόνο (έστω και προσωρινά)

* καταπολεμά την σωματική κόπωση και ενισχύει την ευλυγισία των αρθρώσεων

* ενισχύει την λειτουργία της αναπνοής και του ύπνου

* σε κυτταρικό επίπεδο έχει αποδειχθεί πως δίνει ενέργεια στο σώμα και καταπολεμά τις φλεγμονές

* βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

* βοηθά στην κυκλοφορία του λεμφικού υγρού (λεμφικό μασάζ MLD) που αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα μας και συνεπώς ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

* τρέφει, ενισχύει την υγεία και βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας

* βοηθά στην επούλωση των ουλών (λεμφικό μασάζ MLD)

* βοηθά στην πιο ταχεία επαναφορά του σώματος (μυοσκελετικό σύστημα) σε φυσιολογικά επίπεδα, μετά από τραυματισμούς.

Μετά από ένα μασάζ (κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις), είτε αυτό είναι διάρκειας μίας ώρας είτε και παραπάνω, μπορούμε να αισθανθούμε το σώμα μας σαφώς σε καλλίτερη κατάσταση. Νιώθουμε πιο ζωντανοί και έχουμε καλλίτερη “επίγνωση” του σώματος μας, μιας που το νιώθουμε να πάλλεται γεμάτο ενέργεια. Ναι λοιπόν, το μασάζ καταφέρνει να μας φέρει σε μια πιο συνειδητή επαφή με το ίδιο μας το σώμα, νιώθουμε πως έχουμε τον απόλυτο έλεγχο από την κορυφή ως τα νύχια!

 

tmo01-500x312

Υπάρχουν και πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες που πάνε ένα βήμα παρακάτω.

Σε μια δημοσίευση στο “Psychological Bulletin”, ένα σεβαστό επιστημονικό περιοδικό, ερευνητές διαπίστωσαν πως το μασάζ ίσως επιδρά πιο αποτελεσματικά στην ψυχική υγεία του ανθρώπου παρά την σωματική!

Μια άλλη έρευνα, προχωρά σε συμπεράσματα αφού μελέτησε δείγματα παρμένα από μέλη ανθρώπινων σωμάτων (με βιοψία), προκειμένου να διαπιστώσει τα οφέλη του μασάζ ακόμα και σε κυτταρικό επίπεδο!

Διαβάστε για τα νέα αυτά επιστημονικά ευρήματα εδώ:

https://www.massage-seminars.com/archives/2776

 

 

 

banner468x58b_massther

 

Creative Commons License MASSAGE SEMINARS by George Khun. Χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

 

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.