Όπως αναφέρω και σε άλλα μου κείμενα, η έννοια του αγγίγματος μέσα από την τέχνη του μασάζ είναι ότι πιο αγνό υπάρχει στον κόσμο. Μια τέτοια αγνή έννοια που αποτελεί έκφραση φροντίδας και περιποίησης του ανθρώπινου σώματος, δυστυχώς έχει παρεξηγηθεί πάρα πολύ στις μέρες μας.

Για πολλούς από εμάς, όταν ακούμε τη λέξη “μασάζ”, το μυαλό πάει στο πονηρό. Η αλήθεια είναι όμως, πως το μασάζ έχει διαφορετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα (το αναλύουμε σε αυτό το άρθρο, αλλά και σε αυτό) και είναι τουλάχιστον άδικο να το συνδέουμε ή και να το ταυτίζουμε ακόμα, με την γενετήσια ορμή και την ίδια την ερωτική πράξη.

Το μασάζ ως μορφή εναλλακτικής-θεραπευτικής προσέγγισης και η πολυδιάστατη προσφορά του στην ανθρώπινη υγεία, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Σε αυτό το blog (ίσως να είναι και από τα λιγοστά με αυτή την αντίληψη), δεν θα παρατηρήσετε καμιά αναφορά, ούτε άμεση, ούτε και έμμεση στο “ερωτικό” στοιχείο, παρά μόνο σε αυτό εδώ το άρθρο.

Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, δεν υπάρχει και ούτε θα πρέπει να υπάρξει ποτέ συσχετισμός του μασάζ με το γενετήσιο ένστικτο. Προσέξτε τι λέω ακριβώς για να μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω πως αυτά τα δύο δεν συνδυάζονται μεταξύ τους, μπορώ να φανταστώ άπειρα πράγματα που να συνδυάζονται με τον ερωτισμό και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Εγώ απλώς νιώθω την ανάγκη να φωνάξω όσο πιο δυνατά μπορώ, πως είναι άδικο, ανώφελο και λυπηρό, να βλέπουμε και να επιδιώκουμε τα πάντα σε αυτή τη ζωή να περιστρέφονται γύρω από αυτό το ένστικτο.

 

lomi-lomi

Αυτό λοιπόν που μένει να γίνει κατά τη γνώμη μου, είναι να ξεκαθαρίσει λιγάκι το τοπίο και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Αυτοί που αναζητούν την ερωτική υπηρεσία (παράνομη ή νόμιμη δεν μας πέφτει λόγος), να γνωρίζουν ακριβώς που να τη βρουν, και αυτοί που επιθυμούν σοβαρό, επαγγελματικό μασάζ, να ξέρουν που να το αναζητήσουν με ασφάλεια χωρίς να ανησυχούν μήπως βρεθούν ξαφνικά προ εκπλήξεων. Δυστυχώς ο διαχωρισμός αυτός δεν είναι και τόσο εύκολος, μιας που γίνονται εσκεμμένες προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει αυτή η σύγχυση. Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων, που ενώ αναζητούν μια σοβαρή υπηρεσία μάλαξης, συναντούν καταστάσεις που μόνο κωμικοτραγικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Έτσι υπάρχουν και πολλοί άλλοι, οι οποίοι το έχουν σαν «χόμπυ» να αναζητούν υπηρεσίες μασάζ, όπου το μασάζ αποτελεί μόνο το «περιτύλιγμα».

 

banner468x58b_massther

 

Η δυσκολία στο να διαχωριστούν αυτές οι έννοιες, έγκειται στο γεγονός πως το ένα είναι παράνομο (στις πιο πολλές χώρες του κόσμου), ενώ το άλλο είναι καθόλα νόμιμο. Κάτι το παράνομο λοιπόν έρχεται να πλασαριστεί (σαν δούρειος ίππος), μέσα σε μια σχεδόν θεϊκή ιεροτελεστία όπως είναι το μασάζ. Ο λόγος φυσικά είναι το κέρδος για μια συγκεκριμένη κατηγορία “επαγγελματιών” και φυσικά η εκμετάλλευση του μασάζ, προκειμένου να καμουφλαριστεί η “παράνομη” πράξη.

 

Shiatsu-Massage-500x297

Όσοι από εσάς έχουν δεχθεί επαγγελματικό και υψηλού επιπέδου μασάζ, γνωρίζουν τα οφέλη για το ίδιο τους το σώμα και τη ψυχική τους διάθεση. Πιστέψτε με, είναι πάρα πολλοί oi άνθρωποι που εκτιμούν το μασάζ αφάνταστα και το αναζητούν σε κάθε γωνιά της γης. Όσοι όμως δεν το έχουν ζήσει ποτέ, δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν για το τι ακριβώς συζητάμε και πολύ εύκολα θα πέσουν στην “παγίδα”, που θεωρεί πως το μασάζ έχει σχέση με την ερωτική πράξη. Δεν διστάζω να σας αναφέρω πως ακόμα και αρκετοί μαθητές και μαθήτριες μου έρχονται σε εμένα (για να διδαχθούν) με αυτή τη νοοτροπία. Έχουν πέσει στην παγίδα, και συνεπώς έχουν πιστέψει (με αυτά που ακούν και βλέπουν) πως κάπως έτσι πρέπει να έχουν τα πράγματα. Φυσικά τους βοηθώ να διαπιστώσουν το λάθος τους και μέχρι να τελειώσει η εκπαίδευση τους, έχουν αποβάλει μια για πάντα αυτή τη λανθασμένη και επικίνδυνη αντίληψη.

Όποιος (ή όποια) έχει ανάγκη από ερωτική συντροφιά, παράνομη ή νόμιμη, καλά κάνει. Κανείς από εμάς δεν θα είναι ο κριτής. Ο καθένας γνωρίζει (η μπορεί εύκολα να μάθει) το που προσφέρονται οι υπηρεσίες αυτές. Ωστόσο επαναλαμβάνω, κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με το μασάζ που δεχθήκαμε ή και που προσφέραμε, διδαχθήκαμε ή και που θα διδάξουμε, και που με βεβαιότητα αγαπήσαμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι!

 

massageman-1024x681

Θα βοηθούσε αφάνταστα λοιπόν εάν υπήρχε ένα πιο ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο και το μασάζ, τόσο η διδασκαλία του, όσο και η προσφορά του ως υπηρεσία, λογοδοτούσε σε πιο αυστηρούς νόμους και ελέγχους. Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες πιστεύω πως έχουν αφήσει το μασάζ έξω από κάθε νομική ρύθμιση και κρατικό έλεγχο, εσκεμμένα. Ο λόγος πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο ως και αδύνατο στην υλοποίηση του, έχει να κάνει με την “αντικειμενική δυσκολία” να ελεγχθεί το παράνομο της υπόθεσης και να “φθάσει το μαχαίρι ως στο κόκκαλο”. Κάποιοι θέλουν δηλαδή, οι “ερωτικές υπηρεσίες” (με ή χωρίς μασάζ) να παραμείνουν κρυφές και παράνομες, διότι διακυβεύονται τεράστια ποσά και μάλιστα αδήλωτα. Αναφέρομαι για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την ύπαρξη κρυφών κονδυλίων, που μόνο ένας Θεός γνωρίζει τι σχέδια ακριβώς εξυπηρετούν.

Αυτό που θα βοηθούσε αφάνταστα και που είναι πάρα πολύ εύκολο να υλοποιηθεί σε πρώτη φάση, θα ήταν εάν ο κόσμος είχε μια πιο ολοκληρωμένη παιδεία γύρω από το θέμα. Αυτό ελπίζω να καταφέρω και εγώ, να προσφέρω δηλαδή ένα ακόμα λιθαράκι γνώσης, για κάτι τόσο όμορφο και απαραίτητο για όλους εμάς, όπως είναι το μασάζ.

 

 

banner468x58b_massther

 

Creative Commons License MASSAGE SEMINARS by George Khun. Χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

 

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.