Με τον όρο “draping” ονομάζουμε τη τεχνική κατά την οποία εμείς οι θεραπευτές μάλαξης, καλύπτουμε τους πελάτες μας με σεντόνια ή με πετσέτες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Αυτό γίνεται προκειμένου να μην παραμείνει το σώμα των πελατών μας, άσκοπα εκτεθειμένο. Κατά τη συνεδρία, θα πρέπει να αποκαλύπτεται τμηματικά το σημείο εκείνο και μόνο, στο οποίο θα εφαρμόζονται οι τεχνικές.

Συνιστώ τη χρήση καθαρών υφασμάτων, λευκών κατά προτίμηση και δεν προτείνω ποτέ τη χρήση χαρτο-ρολών για την κάλυψη των κρεβατιών μασάζ. Το σύστημα με τις πετσέτες, έτσι όπως το διδάσκουμε και το εφαρμόζουμε εμείς τουλάχιστον, δείχνει αν μη τι άλλο ότι ενδιαφερόμαστε για τον πελάτη μας και την άνεση του. Η χρήση του χαρτιού από την άλλη, παραπέμπει σε καταστάσεις όπου επικρατεί μια προχειρότητα και μια βιασύνη, αποτελεί δηλαδή κάτι που υποβαθμίζει την όλη υπηρεσία. Αυτοί οι ρόλοι χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από φυσικοθεραπευτές και από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, στα εξεταστήρια τους.

 

drapinga

Το σύστημα που εφαρμόζω εγώ με την ομάδα μου και το οποίο διδάσκω φυσικά, είναι ένα σύστημα που δεν αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις, αφού μας επιτρέπει να κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και επιπλέον μεταδίδει στους πελάτες μας μια αίσθηση φροντίδας, σεβασμού αλλά και υψηλού επαγγελματισμού.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές Draping, άλλες κάνουν χρήση μίας μόνο πετσέτας ή λεπτού βαμβακερού υφάσματος και συμπληρώνονται με τη χρήση ενός ακόμα τουλάχιστον μικρού υφάσματος (για να καλυφθούν τα επίμαχα σημεία). Εμείς εφαρμόζουμε τεχνική με χρήση δύο πετσετών, γεγονός που μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αφού μας επιτρέπει να καλύψουμε ανθρώπους κάθε αναστήματος.

 

drapingb

Το τι χρώμα θα έχουν οι πετσέτες, πόσα γραμμάρια θα ζυγίζουν και ποιές διαστάσεις θεωρούνται οι ιδανικές, το αναλύουμε διεξοδικά στα εβδομαδιαίο σεμινάριο μας “Μασάζ με Έλαια“. Είναι το σύστημα draping που εφαρμόζεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του CIBTAC (Confederation of International Beauty Therapy and Cosmetology).

 

 

 

banner468x58b_massther

 

Creative Commons License MASSAGE SEMINARS by George Khun. Χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

 

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.