Ο μόνος και απόλυτος κριτής είναι ο πελάτης μας

Το σωστό, το επαγγελματικό ΜΑΣΑΖ1 δηλαδή, ΔΕΝ θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να είναι ευκαιρία επίδειξης πολλών και “εξωτικών” τεχνικών στον δέκτη-πελάτη μας, και ειδικά όταν οι συνεδρίες διαρκούν λιγότερο από μια ώρα. Είναι αδύνατον έτσι να καλυφθεί με σωστό τρόπο (έστω και μερικώς) ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα. Δεν συζητάμε καν βέβαια την πιθανότητα να προσφέρουμε συνεδρία τμηματική, δηλαδή συνδυασμό π.χ. μόνο για πόδια και πλάτη, ή να αφήσουμε τις πατούσες εκτός (αδιανόητο), ή να μην εντάξουμε καθόλου τον θώρακα, τον αυχένα, ή και τα χέρια ακόμα στο πρόγραμμα μας. Μιλάμε για την “Ολιστική” προσέγγιση δηλαδή, που αδιαμφισβήτητα είναι και η πιο ορθή προσέγγιση στο μασάζ. Το σώμα μας αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο και συνεπώς δεν θα ήταν πρέπον, αλλά ούτε και αποτελεσματικό αν το χωρίζαμε σε τμήματα και αφήναμε πολλά από αυτά εκτός της συνεδρίας. Θα πρέπει λοιπόν μια συνεδρία να διαρκεί τουλάχιστον 60′ λεπτά και ιδανικά (κατά τη γνώμη μου) 90′ λεπτά, έτσι ώστε να έχουμε τη σχετική άνεση να κινηθούμε και γιατί όχι και να αυτοσχεδιάσουμε πάνω στο σώμα του δέκτη-πελάτη μας. Έχοντας ξεκαθαρίσει το θέμα της διάρκειας, ας πάμε να δούμε κάποιους άλλους σημαντικούς παράγοντες που όλοι μαζί θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε αν όχι το «ιδανικό» μασάζ, τουλάχιστον αυτό που το πλησιάζει κατά πολύ.

Το σώμα μας αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο και συνεπώς δεν θα ήταν πρέπον, αλλά ούτε και αποτελεσματικό αν το χωρίζαμε σε τμήματα και αφήναμε πολλά από αυτά εκτός της συνεδρίας.

Δεν θα μας κατηγορήσει κανείς εάν το πρόγραμμα μας είναι κάπως φτωχό από άποψη τεχνικών που εφαρμόζουμε, αρκεί αυτές οι τεχνικές να εφαρμοστούν με τη σωστή σειρά, τη σωστή πίεση και (πολύ σημαντικό) τον σωστό ρυθμό. Για να βγει ωστόσο προς τα «έξω» ο σωστός ρυθμός και να αποδώσουμε στο μέγιστο, απαιτείται από εμάς να είμαστε ήρεμοι και χαλαροί, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, διαφορετικά όλο αυτό που μας ταλαιπωρεί και στοιχειώνει την καθημερινότητα μας, θα φανεί με απόλυτη βεβαιότητα πάνω στο αποτέλεσμα της δουλειά μας.

…βοηθά πάρα πολύ εάν η συνεδρία πραγματοποιηθεί στο δικό μας επαγγελματικό χώρο και όχι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για παράδειγμα.

Εδώ φυσικά βοηθά πάρα πολύ εάν η συνεδρία πραγματοποιηθεί στο δικό μας επαγγελματικό χώρο και όχι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για παράδειγμα. Βοηθάει πάρα πολύ δηλαδή εάν και πόσο εμείς είμαστε άνετοι στον χώρο εργασίας μας ή όχι. Πως περιμένουμε να κάνουμε τον συνάνθρωπο μας να χαλαρώσει εάν εμείς οι ίδιοι έχουμε φτάσει στο χώρο του καταϊδρωμένοι και στρεσαρισμένοι, μετά από μια κουραστική οδήγηση μισής ή μιας ώρας για παράδειγμα; Ιδανικό επίσης για να μπορούμε να αποδώσουμε στο μέγιστο, θα ήταν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια μας να είναι δίπλα μας, σε απόσταση αναπνοής και όχι να τα κουβαλάμε από εδώ και από εκεί. Και όταν λέω εργαλεία εννοώ τα λινά μας (πετσέτες, σεντόνια), το κρεβάτι μας, τα έλαια μας, ακόμα και η κατάλληλη μουσική υπόκρουση με το ανάλογο ηχοσύστημα είναι σημαντική. Σημαντικά επίσης είναι και ο κατάλληλος φωτισμός, η σωστή θερμοκρασία (κλιματισμός), η ηχομόνωση κλπ. Το μασάζ λοιπόν κατά τη γνώμη μου (και το λέω πάντα στους μαθητές και στις μαθήτριες μου τόσα χρόνια), για να γίνει με ιδανικό τρόπο, θα πρέπει να γίνεται στον δικό μας χώρο και ΟΧΙ σε κάποιο μακρινό, άγνωστο (ίσως και επικίνδυνο) περιβάλλον.

Η ιδανική συνεδρία μάλαξης πάντα κατά τη γνώμη μου λοιπόν, είναι αυτή που θα επιτρέψει σε έναν σχεδόν άγνωστο συνάνθρωπο μας ακόμα και να κοιμηθεί στα χέρια σας!

Ένα περιβάλλον που πολλές φορές δεν θα είναι το ιδανικό, θα υπάρχει δηλαδή έλλειψη επαρκούς χώρου (κυρίως σε ξενοδοχεία), πιθανές ενοχλήσεις από παραβρισκόμενους ανθρώπους (μέλη της οικογένειας ή ακόμα και κατοικίδια), στο χώρο του ο πελάτης-δέκτης πολύ πιθανόν να απαιτεί να έχει το κινητό του δίπλα του και πάντα ανοιχτό, δυσκολίες και εμπόδια που δεν θα σας βοηθήσουν σίγουρα στο έργο σας. Στο τέλος ο πελάτης δεν θα σας κρίνει αντικειμενικά και θα θεωρήσει πως δεν έγινε σωστή δουλειά επειδή εσείς δεν ήσασταν καλός θεραπευτής ή καλή θεραπεύτρια μάλαξης. Δεν θα ρίξει ευθύνες ποτέ στον εαυτό του επειδή μίλαγε επί 10 λεπτά στο τηλέφωνο για παράδειγμα, ή επειδή τα παιδιά του έπαιζαν λίγο παραπέρα και έκαναν φασαρία όπως συνήθως γίνεται με τα παιδιά κλπ.

Η ιδανική συνεδρία μάλαξης πάντα κατά τη γνώμη μου λοιπόν, είναι αυτή που θα επιτρέψει σε έναν σχεδόν άγνωστο συνάνθρωπο μας ακόμα και να κοιμηθεί στα χέρια σας! Θα πρέπει λοιπόν να του κερδίσετε πρώτα την εμπιστοσύνη, να του εμπνεύσετε τον απαραίτητο σεβασμό, να αφιερώσετε χρόνο ώστε να ακούσετε τι έχει να σας πει (συμβουλευτική διαδικασία, συμπλήρωση ερωτηματολογίου ίσως, intake form δηλαδή κ.α.) και φυσικά με τις γνώσεις που έχετε να “διαβάσετε” το σώμα του και να προσαρμόσετε τις τεχνικές που γνωρίζετε (όχι όλες) πάνω στο δικό του σωματότυπο, πάνω στη δική του ψυχολογία και τις σωματικές ανάγκες.

Ο πελάτης μας θα είναι αυτός που θα μας επιβραβεύσει ή όχι, θα είναι αυτός επίσης και μόνο αυτός που θα μας επιβεβαιώσει και δικαιώσει για τις επιλογές μας…

Μετά τη συνεδρία, ο πελάτης-δέκτης θα είναι ΑΥΤΟΣ και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ που θα σας αξιολογήσει, ανεξαρτήτως της εμπειρίας που έχει. Ακόμα και ο πιο άπειρος δηλαδή πάντα θα έχει κάτι να μας πει, καλό θα ήταν λοιπόν να μην τους υποτιμήσουμε και αδιαφορήσουμε για τη γνώμη τους, και να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας πάντα ανοιχτά. Μην ξεχνάτε πως στην τελική προσφέρουμε μια υπηρεσία και φυσικά μπορούμε να την χτίσουμε και να την εμπλουτίσουμε με πάρα πολλούς τρόπους. Ο πελάτης μας θα είναι αυτός που θα μας επιβραβεύσει ή όχι, θα είναι αυτός επίσης και μόνο αυτός που θα μας επιβεβαιώσει και δικαιώσει για τις επιλογές μας, και όλα αυτά φυσικά πάντα βάσει του επίπεδου της χαλάρωσης και ανακούφισης που θα νιώσει μετά τη συνεδρία.

Το βραβείο που σας περιμένει μετά από κάθε συνεδρία είναι το γνωστό πρόσωπο που έχουν οι πελάτες μας όταν γίνεται πραγματικά σωστή δουλειά..

Και αν δεν είμαστε βέβαιοι πως πήγε η συνεδρία και ο πελάτης-δέκτης φαίνεται κάπως ανέκφραστος ή αδιάφορος, ρωτήστε τον πως νιώθει, δεν είναι κακό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τους δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο μετά τη συνεδρία για να μας εκφράσουν την άποψη τους, όχι υπό μορφή “ανάκρισης” βέβαια, αλλά να ανοίξουμε μια κουβέντα και να προσπαθήσουμε να αντλήσουμε όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορούμε (ανάλογα με την περίπτωση), σχετικές πάντα με την πρόσφατη εμπειρία τους μαζί μας. Ρωτήστε τον πως του φάνηκε η εμπειρία, αν του άρεσαν οι τεχνικές, αν η πίεση ήταν η ιδανική (θα πρέπει να είναι ούτε πάρα πολύ δυνατή έτσι ώστε να πονέσει, αλλά ούτε και επιφανειακή έτσι ώστε να φανεί ότι τον ¨κλέβουμε”). Ρωτήστε τον αν νιώθει ανακουφισμένος, αν χαλάρωσε, αν δεν μείναμε αρκετά εκεί που είχε ανάγκη να δουλέψουμε πιο πολύ, και άλλα πολλά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αξιολογήσουμε με αντικειμενικό τρόπο το επίπεδο της δουλειάς μας και όχι με το να τρέχουμε από εδώ και από εκεί σε επιδείξεις και σε διαγωνισμούς μασάζ … Το βραβείο που σας περιμένει μετά από κάθε συνεδρία είναι το γαλήνιο πρόσωπο που αναμένουμε να έχουν οι πελάτες μας όταν γίνεται πραγματικά καλή δουλειά…

 

1 (αυτό δηλαδή που στόχο έχει την χαλάρωση, την ευεξία και όχι την θεραπεία από σοβαρά προβλήματα υγείας, διότι απλά δεν είναι και ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι το αντικείμενο μας)

 

 

 

banner468x58b_massther

 

Creative Commons License MASSAGE SEMINARS by George Khun. Χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

 

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.